?

Log in

No account? Create an account

Предыдущие | Следующие


Яко светозарная звезда, возсиял еси от востока до запада, оставль бо свое отечество, дошел еси Вятския страны и Богоспасаемаго града Хлынова, в немже обитель во славу Пресвятыя Богородицы создав, тамо на добродетель вперився, собрал еси иночествующих множество, и, сих наставляя на путь спасения, был еси Ангелом собеседник,/ и постником сопричастник, Трифоне преподобне, с ними Христа Бога моли спастися душам нашим.
(Тропарь праздника)

Преподобне отче наш Трифоне, моли Бога о нас!

promo svetlyachok_vtk march 16, 2015 21:37 5
Buy for 20 tokens
Не прожить бы мне жизнь Лишь "для галочки"... Стать у Бога бы Мелкой галечкой... Худ. Александр Аверин Не колонною И не стелою, А прибрежною Галькой белою... Не булыжником В чью-то голову, Не кирпичиком На дороженьке, Не подделкою Самоцветною – Просто галечкой...…

Comments

pravoslavnaa
Nov. 18th, 2018 09:01 pm (UTC)
О всесвятыя Троицы угодниче, о блаженнейший и равноапостольный пастырю, преподобне отче наш Трифоне! Не забуди твоея паствы, поминай во святых твоих и богоприятных молитвах, приносимых в Троице славимому Богу, стадо твое, еже сам, по благовестию от Ангела, пришествием твоим собрал и упасл еси. Понеже в сродстве твоего мирскаго жилища, слышав во святей церкви на утрени поющих: "пустынным живот сокровен есть, Божественным рачением воскриляющимся", и от того восперився Божественною любовию, оставль дом и сродство и пришед в край северныя страны, просветил еси святым крещением неведующий Творца, всех Бога, лопарский народ, за еже, во утверждении Христианския веры, многа изгнания и злоключения подъял еси; и близ реки Печенеги в пустыню вселився, братию из многих градов и весей собрав, велию обитель воздвигл еси, и при отшествии к небесным селением, о посещении твоея обители пророчествия дар от Бога восприял еси, и по смерти на мори и на суше многа чудеса и цельбы с верою просящим сотворил еси и ныне твориши.

Темже молим тя, не забуди присещати чад твоих, моли за ны, преподобне отче, приходящая к тебе с верою, и за вся христианы, яко имяй дерзновение к безсмертному Царю Христу всех Богу; не премолчи за ны ко Господу и не презри нас, верою и любовию чтущих тя и поминающих святую память твою. Аще бо ты и преставился еси от нас телом, но и по смерти, живый духом, всегда чудодействуеши. Молитвами твоими сохраняй нас от стрел и козней вражиих, и всякия прелести бесовския, и от враг видимых и невидимых. Пастырю наш добрый! Аще мощи твоя в раце незримы нам суть, обаче, понеже всегда в Троице славимому Богу, при престоле Его непостижимаго величествия неотступно в молитвах предстоиши, усердно к тебе прибегаем и просим: умоли и испроси нам время к покаянию, да в час исхода души прейдем от земных к небесным, мытарств же воздушных и вечныя муки избавимся, и небесному царствию наследницы будем со всеми от века угодившими. О всеблаженне и преподобне отче наш Трифоне! Не презри и ныне нас, притекающих к тебе, яко да, молитвами твоими и помощию спасаемы, славу и благодарение, хвалу и поклонение за вся в Троице единому Богу, всех Создателю, возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Profile

Светит
svetlyachok_vtk
svetlyachok_vtk

Latest Month

July 2019
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Темы

Page Summary


Яндекс.Метрика
Powered by LiveJournal.com